PRIČE VARAŽDINSKOG KEKSIĆA

Projekt priče Varaždinskog keksića provode nastavnici i učenici Gospodarske škole Varaždin i Srednje strukovne škole Varaždin, a sufinanciran je sredstvima Ministarstva turizma i sporta u području promocije i jačanja kompetencija strukovnih zanimanja za turizam u 2021. godini.

Glavni cilj projekta je povezivanje srednjoškolskih učenika raznih struka u svrhu jačanja kompetencija i podizanja kvalitete ljudskih potencijala te podizanje razine svijesti učenika i nastavnika o turizmu kao multisektorskom resoru.

Stoga su projektne aktivnosti osmišljene s naglaskom na međusektorsko gospodarsko povezivanje kroz obrazovni proces. Gospodarska škola Varaždin uključuje smjerove hotelijersko turistički tehničar, turističko hotelijerski komercijalist, kuhar i konobar a Strukovna škola Varaždin smjerove drvodjeljski tehničar dizajner, stolar te likovna umjetnost i dizajn – grafički dizajner. Odabrani učenici, koji sudjeluju u projektnim aktivnostima, se, prema tome, školuju za zanimanja iz različitih obrazovnih sektora. Ovim projektom želimo spojiti ta zanimanja te, s obzirom da je turizam multisektorska disciplina, pokazati da su svi oni potrebni za kvalitetan turistički proizvod.